Akuttandlæge

Har du akut bruge for en tandlæge?

Du skal altid kontakte os, hvis du oplever akut tandpine. Vi vil gerne hjælpe dig selvom du ikke er patient hos os. Du skal kontakte os via telefon og ikke pr. e-mail. Vi vil – så vidt det er muligt – finde en tid til dig med det samme. Jo tidligere du ringer til os, jo større chance er der for, at vi kan finde en tid til dig, til vores akuttandlæge, på samme dag.

Henvisning uden for normale åbningstider

Hvis du kontakter os uden for vores normale åbningstider som er mandag til fredag, henviser vi til tandlægevagten. Vi anbefaler at du finder information om tandlægevagten på tandlægeforeningens hjemmeside. Tryk for at se informationer om tandlægevagten i region Nordjylland her.

Hvad kan akut tandpine skyldes?

Der kan være flere forskellige årsager til, at du pludseligt oplever akut tandpine. Du har måske et hul i tanden (caries), som er nået ind til nerven. Det kan også være på grund af en knækket tand, hvor nerven er blottet. Det kan gøre ondt, især hvis du får noget varmt eller koldt. Du kan også have en infraktion på tanden, og den kan føles ømt hvis du rammer noget hårdt. Måske har du betændelse i tandkødet, hvis du ikke børster dine tænder ordentligt, og bakterierne får lov til at ophobe sig.

Hvad koster behandling af akut tandpine?

Prisen på behandlingen afhænger af årsagen til din tandpine. Vi er nødt til at se problemet, før vi ved hvad behandlingen vil koste. Du kan tjekke vores prisliste. Vi tager ikke ekstra gebyr for akutte behandlinger. 

For os er det vigtigt, at du er med i beslutningerne om din behandling. Hvis der er mulighed for flere typer behandlinger snakker vi med dig om hvilken du fortrækker. Vi anbefaler og foretager kun behandlinger, som er fagligt forsvarlige men du er med til at tage den endelige beslutning.