Huller i tænderne og tandfyldninger

Huller i tænderne og tandfyldninger hos Strandby Tandklinik

Hvad er et hul i tanden?

Et hul i tanden, også kaldet caries, opstår, hvis emaljen på tænderne opløses grundet bakteriel infektion. Hullet kan variere i størrelse og udseende.

Hvorfor opstår huller i tænderne?

Der kan være forskellige årsager til, at man får huller i tænderne. De hyppigste årsager er dårlig mundhygiejne og forkert kost. Sukker er en stor synder, men andre ting som kaffe, rygning, spiseforstyrrelser og kræftbehandlinger har også en påvirkning på tændernes sundhed.

Hvilke symptomer er der på huller i tænderne?

Efterhånden som hullerne udvikler sig, kan man mærke symptomerne tage til. Symptomerne er oftest tandpine, smerter når du bider, synlige pletter på tanden og øget følsomhed i tænderne. Nogle gange kan man se et decideret hul i tanden.

Hvordan behandles et hul i tanden?

Hvis der er tale om et mindre hul, kan det bores til for efterfølgende at lave en fyldning. Behandlingstiden for en fyldning er 1⁄2-1 time.

Fyldningen kan bestå af plast, lak eller porcelæn. Hvis hullet er større og har ødelagt mere af tanden, kan det være nødvendigt at lave en tandkrone for at styrke tanden yderligere. Kronen kan laves af plast, guld eller porcelæn. Hvis hullet er nået helt ind i nerverne, kan en rodbehandling være nødvendig.